Blog

KAKO DA VAM KREVET IZGLEDA POPUT LUKSUZNOG HOTELSKOG KREVETA ?

Kako napraviti krevet poput hotelskog kreveta - s luksuznim, ugodnim osjećajem. Jeste li ikad boravili u hotelskoj sobi i rado skočili u krevet? Svi oni pahuljasti jastuci, savršeno presvučeni krevet i super meke plahte. Spavanje u elegantnom hotelskom krevetu može biti takva poslastica. Nije ni čudo - čini se da svaki lanac hotela posveti veliku pažnju prilikom odabira kreveta.

Ako ste se ikad zapitali zašto su hotelski kreveti tako udobni ... i ako želite ponovno stvoriti ugodnu, ugodnu atmosferu hotelske sobe, pogledajte ove korisne savjete

HOTELSKA I APARTMANSKA OPREMANJA

Hotelska i apartmanska opremanja su vrlo izazovni i kreativni zahtjevi kojima pristupamo vrlo pažljivo. Svaki turistički objekt je priča za sebe, svakom pristupamo individualno. Naš turizam bilježi stalni rast, tako da se opremanjem dokazuje važnost održavanja hotelskog i apartmanskog objekta i potražnje istog na tržištu.

Zašto izraditi namještaj po mjeri?

Puno je preduvjeta da bi nam dom zablistao onako kako mi želimo, da bismo to postigli dom nam mora stilski odgovarati, mora biti funkcionalan, vizualno odgovarati svim ukućanima. Kako bismo svoje snove pretvorili u javu krećemo u akciju a to nije ni malo jednostavno. Bilo da renoviramo već postojeći interijer ili krećemo u uređenje potpuno novog interijera izazov koji stoji pred nam je velik zato Vam svakako savjetujem da izradu prepustite stručnjacima.

Božićno uređenje doma

Stiže nam jedno od najljepših i naočekivanijih doba u godini - Božić. Naravno svi želimo da nam dom zablista u blagdanskom ruhu. Ljudi se povlače u toplinu doma, izlozi trgovina daju naslutiti da je advent stigao, pa neka pripreme počnu…
Prigodni ukrasi na prozorskim daskama, stolićima i terasama, tople dekice na garniturama i foteljama i pokoja lučica ili svijeća da nam obasja dom, imali išta ljepše? Da bismo sve napravili kako treba moramo pustiti mašti na volju i krenuti u akciju. 

Cijena garnitura u odnosu na kvalitetu

Kupnja garniture, dvosjeda, trosjeda, fotelje ili sofe predstavlja veliko veselje , ali je i veliki rizik. Garnitura za sjedenje je jako bitan element u svakom domu, zato što je smještene u dnevnom boravku, koji centralno mjesto za okupljanje obitelji i prijatelja. Njena funkcija je prvenstveno da nam pruži odmor, ali u mnogim prostorima služi kako multifunkcionalni komad namještaja na kojem se po potrebi i prespava. Prilikom odabira i kupnje naše sjedeće garniture moramo biti pažljivi.

 

In boje u interijeru

Svake godine tako i ove pratimo trendove koji se javljaju pri uređivanju interijera. Ove sezone su in dvije predivne boje Rose Quartz nijansa ružičaste i Serenity nijansa plave. Svi su objeručke prihvatili obadvije boje, ali sa opravdanim razlogom, obadvije su predivne. Boje su zastupljene kod bojanja zidova ali su ravnopravno zaposjele i velike komade tapeciranog namještaja, kao što su ležaju, sofe i garniture, ali ako Vam je to previše jednostavno tu boju zastupite pri odabiru manjih dekora u prostoru kao što su ukrasni jastuci ili dekorativni predmeti.

Kako odabrati stil kod opremanja interijera?

Evo nekoliko savjeta kako urediti dom prema vlastitim afinitetima, svaki dom mora imati dušu, nije rješenje potrošiti hrpu novaca, angažirati dizajnera, dekoratera i na kraju ne obijete dom koji Vama odgovara.
Zato krenite sami, Vi to možete…

Kako pretvoriti običnu spavaću sobu u luksuznu?

Sa svim stresom s kojim se nosimo u svakodnevnom životu, jako je bitno da je spavaća soba mjesto u kojem se možemo potpuno opustiti i odmoriti. Spavaća soba je mjesto gdje se odmarate i punite baterije za sljedeći dan. Kroz pravilan odabir tkanina, svjetala i dekora inspiriranog SPA ugođajima, spavaću sobu možete učiniti najluksuznijim dijelom svoga doma.

Kako odabrati tepih?

Da biste pravilno odabrali tepih morate znati što želite, sa kojim ciljem ga kupujete. S obzirom na to da se na tržištu nalaze različiti proizvođači, kvalitete i cijene,  nije jednostavno i lako obaviti brzu kupovinu.

Prednosti kutne garniture

Kutne su garniture danas jako bitan element u Vašem domu, kako zbog udobnosti tako i zbog kvalitetnog iskorištenja prostora. Danas je to itekako bitno, pogotovo ako je Vaš dom manje površine te je bitna iskoristivost svakog kvadrata u koji želite smjestiti namještaj. Kutna garnitura u tom slučaju je idealan odabir za Vas, ne samo da ima dugu površinu za sjedenje, nego pruža veliki komfor i stvara savršeno mjesto za okupljanje s obitelji ili prijateljima.

Kada odabrati trosjed, a kada kutnu garnituru?

Većina nas slobodno vrijeme provodi u dnevnom boravku. Stoga posebnu pozornost trebamo usmjeriti na odabir sjedeće garniture jer ona svojem (ne)udobnošću izravno utječe na kvalitetu odmora i opuštanja.

Najčešće greške prilikom uređenja dnevnog boravka

Dnevni boravak je najprometnija prostorija u svakom domu, jedina u kojoj je svaki komad namještaja gotovo jednako bitan. Prioritete zapravo određujemo sami ovisno o stilu života. Prvi komad namještaja koji se obično kupuje je garnitura, to je ujedno i komad u koji se isplati investirati s obzirom na to da ćete na njemu provoditi puno vremena. Kauč ili više fotelja spretnija su varijanta od kutne garniture, osobito u malim stanovima jer štede prostor i mogu se lako razmještati. Također, dobro odabran tepih je detalj koji se prvi primijeti. Potrudite se da tepih bude sljedeći na listi prioriteta.