Kako odabrati tepih?

Kako odabrati tepih

Da biste pravilno odabrali tepih morate znati što želite, sa kojim ciljem ga kupujete. S obzirom na to da se na tržištu nalaze različiti proizvođači, kvalitete i cijene,  nije jednostavno i lako obaviti brzu kupovinu.

Vrijeme leti, moda mijenja sve elemente u interijeru, ali tepih ostaje karakterističan detalj u našem ambijentu. Tepih nije samo udobna podna obloga već i prekrasni ukras koji nam pruža osjećaj toplog doma . Na današnji dan, izbor tepiha se može povezati sa kupovinom marame uz kostim. Tako kako marama može naglasiti Vaš dragi kostim i dati mu da poseban šarm, tako i pravilno izabran tepih može  idealno ukrasiti Vaš interijer i dati mu taj posebni pečat. 

Tepih je potrebno uklopiti sa ostalim detaljima u prostoru: namještajem, zavjesama, zidovima, tapetama... Ukoliko želite vizualno povećati prostor odaberite svijetle tonove. Ukoliko je prostorija dobro osvijetljena možete odabrati i hladnije nijanse, ukoliko nije, bolji je birati toplije boje da nadomjeste nedostatak svijetlosti .

Žarke boje daju osjećaj prostora, a duboke boje  osjećaj raskoši i luksuza. U spavaćim sobama možete postaviti tepihe višeg flora sa svijetlim tonovima. Za dječju sobu možete odabrati žarke boje sa naglašenim motivima. Vaša fantazija ovdje ničim nije ograničena.

Najvažnije je da je tepih lak za održavanje i da ne izaziva alergijske reakcije. Za prohodna mjesta birajte tepihe višeg kvaliteta sa većom gustoćom, a srednjom visinom flora. Dnevna soba je najbolji primjer za to. Tu se okuplja Vaša obitelj i dolaze vam i gosti, te je najbolje je postaviti tepih srednje veličine, ali ako ambijent dozvoljava možete staviti i veći tepih sa krupnim detaljima.  Zanimljiva detalj u  Vašem interijeru mogu biti mali komadi. Oni se mogu postaviti pokraj kreveta,  u spavaćim sobama, uz stolove za ispijanje kave ... Nekad će tepih povezivati različite cjeline a nekad će biti detalj za sebe.

Vaš Tapetar Majcen